Αρχική | Μάκης Κεραυνός
Μάκης Κεραυνός
Η σημειολογία από το διορισμό του Μ. Σαρρή PDF Εκτύπωση E-mailΟ νέος υπουργός Οικονομικών, Μιχαλάκης Σαρρής, έχει ένα πάρα πολύ καλό βιογραφικό σημείωμα. Η απόδοσή του ως υπουργού Οικονομικών, θα κριθεί από το έργο του. Από το διορισμό του κ. Σαρρή αξίζουν προσοχής δύο σημεία:

  1. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους, ήταν ενάντια στο διορισμό του και ένας από τους λόγους ήταν πως στήριξε το "ναι" στο δημοψήφισμα. Ήταν, δηλαδή, νενέκος. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, σημαίνει ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος αξιολογεί, επιτέλους, τα πολιτικά στελέχη με τις ικανότητές τους και όχι με τις πολιτικές τους θέσεις στο Κυπριακό, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι "κύκλοι" προσκείμενοι στο νέο υπουργό, διέψευσαν αμέσως την πληροφορία ότι ο κ. Σαρρής ήταν "νενέκος", πληροφορώντας τον Τύπο ότι κατά τον κρίσιμο χρόνο βρισκόταν στο εξωτερικό. Επίσης, στην ομιλία του, μετά που έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση, ο νέος υπουργός φρόντισε να ξεδιαλύνει τα πράγματα, παραπέμποντας στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Συνεπώς, είτε δεν υπήρξε ποτέ αυτό που του καταλογίζουν ως αμάρτημα, ή ήταν και ανένηψε...
  2. Το άλλο σημείο, που δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση, είναι η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί, ότι ο κ. Σαρρής πήγε στο Προεδρικό, όπου του έγινε η πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, συνοδευόμενος από τον Κίκη Λαζαρίδη της Λαϊκής Τράπεζας. Είναι πολύ γνωστές οι σχέσεις και οι διασυνδέσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου με τη Λαϊκή, την οποία είχε υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εάν είναι ορθές οι πληροφορίες, ότι ο διορισμός του Μάκη Κεραυνού στην Ελληνική είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της Λαϊκής, τότε ερμηνεύεται, τόσο η ανοχή, όσο και η διευκόλυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου προς τον καλύτερό του υπουργό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα.
Επίσης, με το διορισμό του Μ. Σαρρή διασφαλίζεται και η συνέχεια της σχέσης των υπουργών Οικονομικών με τα τραπεζικά συμφέροντα. Κι όπως εύστοχα έγραψε μια εφημερίδα, έφυγε ένας υπουργός για την Ελληνική και ήρθε άλλος από τη Λαϊκή. Σημειωτέον ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι η πρώτη στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου η Αριστερά έχει αποτελεσματική συμμετοχή στην εξουσία.

Μακάριος Δρουσιώτης
Πολίτης
04/09/2005


 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 10